ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE
ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE Sevgili ÖZLEM DALGIÇ YURTSEVEN' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim..Ellerinize sağlık :...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/10/cikolatali-catlak-kurabiye.html
ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE
Sevgili ÖZLEM DALGIÇ YURTSEVEN' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim..Ellerinize sağlık :)
·
MALZEMELER:
·
200gr(2,5paket)bitter
çikolata
·
3,5 yemek kaşığı
(100gr) tereyağı ya da margarin,
·
1tutam tuz
·
1 yemek kaşığı
kakao
·
3 yemek kaşığı süt
·
1 paket vanilya
·
1 paket kabartma
tozu
·
2 adet yumurta
·
yarım su bardağı
şeker
·
2 su bardağından 1
parmak eksik un
·
1 çay bardağı iri
çekilmiş fındık Üzeri için:Pudra şekeri
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle çikolata
ve tereyağını benmari usulü eritin.
·
Sık sık
karıştırarak pürüzsüz kıvama gelince 1 kaşık kakaoyu ekleyip karıştırın ve bir
kenarda ılımaya bırakın.
·
Yumurta, şeker ve
tuzu mikserle beyazlaşana kadar çırpın,sütü ve çikolatayı ekleyip çırpmaya
devam edin.
·
Un, kabartma
tozu,vanilya ve fındığı ekleyip biraz aha
karıştırıp kabın ağzını streçleyip buzdolabında bir gece bekletin.( Ya da
30 dk buzlukta bekletin.)
·
Bir gece beklese
daha iyi olur.Hamur cıvık diye kesinlikle fazla un eklemeyin.Çikolata ve
tereyağı donacağı için gerek yok.
·
Dolaptan çıkan
hamuru kaşıkla alıp elinizle hızlıca
şekil verip bol pudra şekerine bulayıp,yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı
olarak tepsiye dizin.
·
Pişerken kabarıp
yayılıyor.
·
Önceden ısıtılmış
190 derecede fırında pişirin.
·
Kabarmaya
başlayınca ısıyı 180 dereceye indirip 12-13 dk pişirip fırından çıkarın.
·
Dışı sert içi
yumuşak bir kurabiyedir.
·
AFİYET OLSUN