ANAVARZA BAL ETKİNLİĞİ | Mutfak Ve Tatlar

ANAVARZA BAL ETKİNLİĞİ

              SIR- SABIR- ARMAĞAN Bir kavanozdaki bal için binlerce ar ı milyonlarca kilometre kanat çırpıyor...çırpınıyor...Lütfen ziyan...

              SIR- SABIR- ARMAĞAN

Bir kavanozdaki bal için binlerce arı milyonlarca kilometre kanat çırpıyor...çırpınıyor...Lütfen ziyan etmeyiniz!

Doors Akademi Arçelik Mutfağı Anavarza Bal Etkinliği için  davet aldığımda çok mutlu oldum....Arılar her zaman ilgimi çekmiştir...Allah onları o kadar özel yaratmış ki...Doğaya zarar vermeyen tek canlı...




450 m2'lik bir alanda kurulan ANAVARZA BAL Üretim Tesisleri, yapılan yatırımlarla kısa bir sürede 3 bin metrekaresi kapalı, 7 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik entegre bal üretim tesisi haline geldi.

Aralıksız süren AR-GE çalışmaları ve üniversitelerle yapılan işbirlikleri, ANAVARZA BAL'ı, sektöründe yeniliklerin öncüsü olan bir firma haline getirdi.
Zaman içerisinde geliştirilen yeni ürünlerle, tüketiciye farklı damak tatları sunan ANAVARZA BAL, Avrupa ve Amerika'da yıllardır tüketimi gerçekleşen krem balı da, ANAVARZA KREM BAL adı altında Türkiye'de ilk kez üreten firma oldu. Ürünleri Türkiye'nin dört bir yanına ulaşan firma, kaliteli ve doğru üretim anlayışı ile Avrupa'nın birçok ülkesinde sadece seçkin gıda markaları tarafından alınabilen BRC Kalite Belgesi'ni almaya hak kazanan bir üretici olarak, her geçen gün kapasitesini arttırmaya devam etmektedir.
Ülkemizde balın hala gerçekliği ve doğallığı tartışılırken, ANAVARZA BAL hammadde alımından tüketiciye ulaşıncaya kadarki süreçte göstermiş olduğu hassas çalışmalar nedeniyle almış olduğu 'BRC Global Standart - Grand: A' belgesi bu konudaki başarılarının  kanıtıdır.






DEBRA ROBERTS HAKKINDA
Debra Roberts usta bir arıcı, doğal arıcılık eğitmeni, konuşmacı, danışman ve yazardır. Bal arıcılığının özellikle şehir ortamında gelişmesi için işbirlikleri ve yeni arıcılara danışmanlık yapar.


Söyleşilerinde ele aldığı konular şunlardır:

  • Doğal arıcılık (teknik detaylardan yolculuğun kendisine kadar);
  • Kadınlar ve arıcılık; arıcılıkta kadınların yöntemleri;
  • Kutsal bir pratik olarak arıcılık;
  • Arıcılık bizi nasıl daha iyi insanlar yapar;
  • Modern tozlaştırma pratikleri ve arılarda stres;
  • Arılar ve bilinç.

Debra, The Center for Honeybee Research başkan yardımcısı, Ashevillage Institute’s Bee City USA Bee Immersions,bünyesinde tasarımcı ve koordinatör, Bee City USA, yönetim kurulu üyesi, The Honeybee Project kurucusu, Hamaatsa (New Mexico’da yerlilere ait bir eğitim merkezi) bünyesinde arı danışmanı, bal arıları ve doğal arıcılık hakkında bir yazı dizisinin editörüdür ve halen iki kitap üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca The College of the Melissae: Center for Sacred Beekeeping Ashland, Oregon’da uzaktan öğretim görevlisidir.

Debra Roberts ile ilgili bilgi için:
http://holybeepress.com/

Etkinlikte şeflerimiz ile yaptığımız 3 harika reçete...

BALLI TAVUK KANATLARI
Tarif için BURAYI tıklayabilirsiniz



HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA
Tarif için BURAYI tıklayabilirsiniz.


SİRKENCEBÜN ŞERBETİ
Tarif için BURAYI tıklayabilirsiniz.


Anavarza Bal'a bu güzel etkinlik için teşekkür ederim.
Selma Mollaoğlu

DAHA FAZLA LEZZET

workshop 8529322948808722660

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item