ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA | Mutfak Ve Tatlar

ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA

ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA Ispanağı çiğden kullandım...Ve hiç bir şekilde kek piştiğinde  ıspanak kokusu ve tadı gelmiyor am...






ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA
Ispanağı çiğden kullandım...Ve hiç bir şekilde kek piştiğinde  ıspanak kokusu ve tadı gelmiyor ama arzu ederseniz ıspanağı hafif haşlayıp püre haline getirip kullanabilirsiniz...

Kakaolu Köstebek Pasta tarifime buradan ulaşabilirsiniz


·                  MALZEMELER
·                  KEKİ İÇİN:
·                  4 adet yumurta
·                  1 su bardağı tepeleme un
·                  1 su bardağı toz şeker
·                  1 yemek kaşığı sıvı yağ
·                  3 yemek kaşığı tepeleme ıspanak püresi ( 150 gr kadar ıspanak yaprağı)
·                  1 paket vanilya
·                  1 paket kabartma tozu
·                  KREMASI İÇİN:
·                  1 litre süt
·                  1 su bardağı  şeker
·                  1 su bardağı un
·                  1 adet vanilya
·                  1 su bardağı Hindistan cevizi
·                  1 tatlı kaşığı tereyağı veye margarin
·                  YAPILIŞI:
·                  KREMASI;
·                   Bir tencereye süt,şeker ve unu  alın, muhallebi kıvamına gelene kadar topaklanmaması için sürekli karıştırın.
·                  Göz göz olduğunda vanilya, Hindistan cevizi ve yağı ekleyip karıştırın.
·                  Ocaktan alıp ılınmaya  bırakın.
·                  KEK İÇİN:
·                  Ispanak yapraklarını güzelce yıkayıp robota koyun. Üzerine çok az su ilave edip püre haline gelinceye kadar çekin.
·                  Yumurtayı köpürene kadar çırpın.
·                  Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar  çırpmaya devam edin.
·                  Sıvı yağ, ve ıspanak püresini ekleyip karıştırın.
·                  Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
·                  Orta boy kelepçeli kalıbın tabanına tercihen yağlı kağıt serin  ve yan duvarları yağlayın.
·                  Kek harcını  kalıba dökün  ve 180 derecede pişirin.
·                  Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.
·                  Çukur komposto kasesinin büyük boyuna  düzgünde streç film serin. ( Daha sonra  kekin kolay çıkmasını sağlıyor).
·                 Kekin  bir tabanını kaseye yerleştirin, elinizle kabın şeklini alması için bastırın.
·                  İçine  ılınan kremayı  dökün  ve kaşıkla düzeltin.
·                  Diğer kek parçasını da üzerine kapatıp  hafifçe bastırın.
·                  Üzerine bir tabak kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
·                  Ertesi gün servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
·                  Dilerseniz kremanın içini daha da zenginleştirebilirsiniz. Örneğin,muz dilimleri,damla çikolata vs. kullanabilirsiniz. Ben üzerini  vanilyalı çikolatalı sos ile süsledim.

·                  AFİYET OLSUN













DAHA FAZLA LEZZET

PASTALAR 8323930622116116097

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Ayrıntılı ve anlaşılır.Ispanaklı Köstebek pasta tarifiniz için teşekkürler.
    Ortasında bir bebek olsa neredeyse Barbi pasta olurmuş.. :)
    G+

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım. ..
    Gecen gun yaptığım ıspanaklı kekimde bende çiğ olarak kullandım hemde fazla gelen ıspanağimı dondurucuya atmıstım blenderdan gecirdim ve lezzetinde hiç bir farklılık olmadı...
    Görüntüsü her zamanki gibi Selma klasiği muhteşem...
    Afiyetler olsunnnnn...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok çok güzel olmuş.. hele de görüntülemeniz süper...AYNUR YILDIZ KARATAŞ...

    YanıtlaSil
  4. Bende deneyeceğim. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item