DEREOTLU POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

DEREOTLU POĞAÇA

DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR Yapımı zaman almayan kıyır kıyır bir poğaçadır...tarife yarım demet dere otu yazdım ama daha fazla veya d...


DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR

Yapımı zaman almayan kıyır kıyır bir poğaçadır...tarife yarım demet dere otu yazdım ama daha fazla veya daha az da kullanabilirsiniz.. hatta 1 tatlı kaşığı mahlep ekleyebilirsiniz...


      ·         MALZEMELER:
·         100 gr tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında )
·         1 adet yumurta
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 tatlı kaşığı toz şeker
·         1,5 tatlı kaşığı tuz ( Peynir tuzlu ise daha az kullanınız).
·         1 paket kabartma tozu
·         yarım demet dereotu
·         aldığı kadar un ( 4 su bardağı kadar)
·         İç malzemesi için:
·         Beyaz peynir
·         Üzeri için:
·         yumurta sarısı
·         susam- çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına, tereyağı,sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu alıp karıştırın.
·         İnce kıyım doğranmış dereotunu ekleyin.
·         Un,şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
·         Hamurdan mandalina büyüklünde bezeler yapın. (Ben 18 adet beze yaptım).
·         bezeleri avuç içinde açıp içine yeteri kadar peynir koyup kapatın ve yuvarlayın.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıklara dizin.
·         Üzerlerine bolca yumurta sarısı sürün.
·         Susam ve çörek otu serpin.
·         Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
·         AFİYET OLSUN





DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 6056150248700934008

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item