DEREOTLU POĞAÇA
DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR Yapımı zaman almayan kıyır kıyır bir poğaçadır...tarife yarım demet dere otu yazdım ama daha fazla veya d...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/02/dereotlu-pogaca.html
DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR
Yapımı zaman almayan kıyır kıyır bir poğaçadır...tarife yarım demet dere otu yazdım ama daha fazla veya daha az da kullanabilirsiniz.. hatta 1 tatlı kaşığı mahlep ekleyebilirsiniz...
· MALZEMELER:
·
100 gr tereyağı veya margarin
(Oda sıcaklığında )
·
1 adet yumurta
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
1 tatlı kaşığı toz
şeker
·
1,5 tatlı kaşığı
tuz ( Peynir tuzlu ise daha az kullanınız).
·
1 paket kabartma
tozu
·
yarım demet dereotu
·
aldığı kadar un ( 4
su bardağı kadar)
·
İç malzemesi için:
·
Beyaz peynir
·
Üzeri için:
·
yumurta sarısı
·
susam- çörek otu
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabına,
tereyağı,sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu alıp karıştırın.
·
İnce kıyım
doğranmış dereotunu ekleyin.
·
Un,şeker, tuz ve
kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur
yoğurun.
·
Hamurdan mandalina
büyüklünde bezeler yapın. (Ben 18 adet beze yaptım).
·
bezeleri avuç
içinde açıp içine yeteri kadar peynir koyup kapatın ve yuvarlayın.
·
Yağlanmış fırın
tepsisine aralıklara dizin.
·
Üzerlerine bolca
yumurta sarısı sürün.
·
Susam ve çörek otu
serpin.
·
Önceden ısıtılmış
190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
·
AFİYET OLSUN