PIRASALI BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

PIRASALI BÖREK

PIRASALI BÖREK NASIL YAPILIR Pırasa çok talep görmeyen kış sebzelerinden biridir...ben şahsen pırasayı seviyorum..özellikle bol limo...


PIRASALI BÖREK NASIL YAPILIR
Pırasa çok talep görmeyen kış sebzelerinden biridir...ben şahsen pırasayı seviyorum..özellikle bol limonlu pirinçli havuçlu yemeğini... pırasa börek ve pidelere de yakışıyor.. ben bu tarifte kıyma kullandım ama yağlı olmayan  beyaz peynir veya lor kullanabilirsiniz...bu börek şeklinide her türlü iç malzeme ile yapabilirsiniz...

PIRASANIN FAYDALARI:
Vücuda kuvvet verir.
 İdrar söktürür.
 Şurubu göğsü yumuşatır,
 öksürüğü keser.
 Astım ve egzamada faydalıdır.
 İştahsızlığı giderir.
 Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
 Romatizma, mafsal ağrıları, damar sertliği, böbrek hastalıkları, üremi ve idrar tutukluğunda faydalıdır.
 Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.
 Suyu yüzdeki sivilce ve lekelere faydalıdır.
 Sinirleri kuvvetlendirir.
 Kabızlığı giderir.
 Basur memeleri için faydalıdır.


·         MALZEMELER: ( 12 adet)
·         6-7 adet pırasa
·         100- 150 gr kıyma
·         3 adet yufka
·         sıvı yağ
·         Tuz- karabiber- pul biber
·         Sos malzemeleri:
·         1 çay bardağı  yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 adet yumurta
·         Üzeri için:
·         Yumurta sarısı
·         1 çay kaşığı sıvı yağ
·         susam-çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Pırasayı temizledikten sonra ince ince doğrayınız.
·         Kıymayı yeteri kadar sıvı yağda kavurunuz
·         Kavrulan kıymanın üzerine pırasayı ilave ediniz.
·         Pırasalar yumuşayıncaya kadar kavurunuz.
·         Baharatları ekleyiniz.
·         Sos malzemelerini karıştırınız.


·         Yufkaları tezgaha serip, dörde kesiniz. ( 1 yufkadan 4 adet üçgen parça elde edeceğiz).


·         Her bir parçanın üzerine yeteri kadar sostan sürünüz.


·         Çorba kasesinin içine tek bir parçayı alınız ve kenarlar dışarı sarkacak şekilde  büzdürüp yerleştiriniz.


·         Ortasına iç malzemeyi yerleştiriniz.


·         Sarkan kenarları üstüne kapatınız.


·         Yuvarlak şekil elde ediniz.


·         Yağlanmış fırın tepsisine kaseyi ters çevirerek koyunuz.


·         Bütün yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerine sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısı sürünüz.
·         Arzuya göre üzerine susam- çörek otu serpiniz.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik  fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.


·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 4040804519726381780

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item