Papistanbul- Pilates & Pilates İstanbul | Mutfak Ve Tatlar

Papistanbul- Pilates & Pilates İstanbul

Sosyal Medya Yöneticisi  Sevgili Ohannes Kan 'ın daveti üzerine Papistanbul- Pilates & Pilates İstanbul blogger etkinliğine katı...

Sosyal Medya Yöneticisi  Sevgili Ohannes Kan 'ın daveti üzerine Papistanbul- Pilates & Pilates İstanbul blogger etkinliğine katıldım...Sevgili Ohannes Kan ile bir kaç etkinlikte birlikte olmuştuk...işinde çok disiplinli... prensip sahibi....çok çalışkan...başarısının sırrı bu olsa gerek...
Ben üzülerek söylüyorum sporla aram hiç iyi değil...yazları sadece sahilde bisiklet biniyorum...fakat Papistanbul- Pilates & Pilates İstanbul benim fikrimi çok değiştirdi...profesyonel eğitmenler eşliğinde arkadaşlarım pilates yaparken keyif ve hayranlıkla izledim...ilk fırsatta bende aralarına katılmak istiyorum... pilates, iskelet dengesini sağlıyor,sırt ve bel ağrılarından kurtulmak, düz ve biçimli bir karına, ince bir bele sahip olmak, dik durmak ,doğru nefes alıp vermeye yardımcı oluyor. ..sloganı ise " OMURGANI DİK TUT "
Pilates hakkında daha geniş bilgi için lütfen burayı tıklayınız.
Sevgili Yağmur Kadife ve ekibine çok teşekkürler...

Pilates & Pilates Istanbul
Abdi Üpekçi cad. Side apt.
No:53 K.4 D:9 Nişantaşı
İstanbul
Telefon(0212) 231 5887
E-postainfo@papistanbul.com
İnternet Sitesihttp://www.papistanbul.com




Leyla Kılıç- Emel Yılmaz Akan- Ohannes Kan. Yağmur İpar- Ben ( Selma Mollaoğlu)- Melis Hasırcı Tezcan


Keyifle kahvelerimiz yudumlarken eğitmenimiz Şükran hanım bizleri pilates hakkında bilgilendiriyor...


Eğitmenlerimiz eşliğinde pilates


Ve dans..salsa yapıyoruz eğitmenimiz Ali kemal ile birlikte...çok eğlenceli....çok da başarılıydık hani...


Ben, dans eğitmenimiz Ali Kemal ve Emel Yılmaz Akan


Kickboks hocamız Erkan Yılmaz...

NEDEN PILATES BU KADAR POPÜLER ?
Pilates tüm vücudu içeren egzersizler yaratmak için zihin ile vücudu bir araya getirir. Her egzersiz nefes, düzgün duruş ve verimli hareket modellerine dikkat edilerek gerçekleştirilir. Pilates kalbi güçlendirir, dengeyi geliştirir, koordinasyonu artırır ve stresi azaltır. Egzersizler 7’den 70’e herkes için tatmin edici, etkili ve uygundur. Pilates daha iyi hareket etmeyi öğrenme üzerine odaklanır, bu nedenle faydaları günlük yaşamda hissedilir.
Pilates fitness merkezlerinde, özel stüdyolarda, rehabilitasyon kliniklerinde, hastanelerde hasta veya son derece formda olan her tür müşterinin sağlığını ve refahını geliştirmek üzere kullanılmaktadır. Günden güne daha fazla insanın katımlıyla, Pilates gelişmeye ve gücünü daha iyi kullanarak, daha kolay ve zarafetle hareket etmek isteyen herkesin ihtiyaçlarına göre evrim geçirmeye devam etmektedir.



Hamilelik döneminde düzenli yoga uygulaması hem kendiniz hem de bebeğiniz için çok faydalıdır. Düzenli yoga yaparak daha rahat bir hamilelik dönemi geçirebilirsiniz. Temel yoga duruşlarının ve nefes çalışmaları sayesinde bulantı, bel ağrısı, kramp gibi şikayetlerinizde azalma olur. Ruhsal çalkantılarınız hafifleyebilir. Hamilelik yogası daha kolay bir doğum için bedeni hazırlar. Yoga uygulaması sayesinde elde edilen beden ve nefes farkındalığı ile doğum sırasında bedeni gevşetmek ve bebeğin geçişine izin vermek daha kolay olur. Bu çalışmalar hem bedenin güçlenmesini sağlar hem de özellikle pelvis ve perinyum bölgelerini çalıştırarak doğum kanalını doğuma hazırlar.
Hamilelikte nefes çalışmaları sayesinde hem anne hem de bebeğe bol oksijen ve enerji girişi olur. Doğumda nefesinin farkında olan anne hem sakin kalabilir hem de bebeğinin bol oksijenle beslenmeye devam etmesini sağlar.
Bütün bunların yanında yoganın en büyük faydası anneyi uygulama süresince meditasyona yönlendirmesi ve o anda olanla kalabilmeyi deneyimleme şansı yaratmasıdır. Her ne oluyorsa onunla kalabilmek anneyi hem doğuma hem de anneliğe hazırlar.


HATHA YOGA; Arkaya doğru bükülme hareketleri; zindelik verir, neşelendirir, bedeni açmaya ve üzüntü keder gibi içte saklanan duyguları serbest bırakmaya yarayan dışa dönük duruşlardır. Ters duruşlar dünyanızı gerçekten de tersine çevirir ve yaşama bakış açınızı değiştirmenize olanak sağlar.
Dönme ve bükülme hareketleri vücudu temizler.
Yoga zihni odaklar, yorgunluk ve stersi azaltır.
Omuzlar, kalçalar, dizlerin arkası, kasıklar ve sırtın alt kısmı gibi gergin alanlar gevşer ve esnekleşir.



Pilates egzersizlerinde en önemli faktörlerden biri denge. Omurganın ve kas topluluklarının birbirini dengeli bir şekilde desteklemesi isteniyor. Tüm kaslar adil bir biçimde çalıştırılıyor ve iskeletle orantılı bir bütünlük içine girmesi sağlanıyor. Üstelik büyük oranda esneklik gücü de veriyor. Bunu öyle içten yapıyor ki omurların arası bir parça açılıyor ve boyunuz da buna bağlı olarak birkaç santim uzuyor.
Kalça ve bel kemiği rahatsızlıklarını gidermek, iskelet dengesini kurmak, vücuda doğru nefes almayı öğretmek esas amacıymış. Şimdi daha estetik amaçlarla kullanılıyor olsa da yine pilatesi tercih edenlerin büyük çoğunluğu aynı zamanda dengeli bir duruşa sahip olmak, sağlıklı bir kemik yapısı kazanmak gibi kaygılar da güdüyorlar. Sırt ve bel ağrılarından kurtulmak, düz ve biçimli bir karına, ince bir bele sahip olmak, dik durmak da pilates yapanların amaçları arasında.




Günümüzde çocukların oyun ve yaşam alanlarının azalması, fiziksel aktivite yapmalarını engelleyen birçok teknolojik ürünün etkileri çocukların hareket gelişimlerini tamamlamalarını engellemektedir. Bilgisayar başında saatler boyu oyun oynayan ,okula giderken bir yük gibi taşınılan çantalar, okulda hareketsiz saatler boyu geçen zaman ve beden eğitimi derslerinin de seçmeli hale getirilmesi ile birlikte günümüzdeki çocuklarlarda fiziksel bozukluklar sıklık ile görülmektedir. Duruş bozukluklarının çocukluk cağında görülme oranı % 15 -% 20 iken bu oran ilkokul çağına gelindiğinde % 70 lere kadar yükselmektedir. Kassal gelişim süreçleri yavaşlayan, kas güçleri azalan bunun sonucunda duruşu bozulan fiziksel aktivite yapma kapasiteleri azalan sağlıksız bir nesil ortaya çıkmaktadır.
Pilates, bu noktada çocuklar ve gençler icin çok önemli bir aktivite olarak kendini göstermektedir. Pilates duruş bozukluklarının giderilmesi ve bunun yanında nasıl durmaları gerektiğinin öğretilmesi, kassal güçlerinin arttırılması, el göz koordinasyonlarının geliştirilmesi, denge yeteneklerinin arttırılması , esnekliği geliştirmenin yanında vücutlarını tanımalarını ve işleyiş biçimini anlamalarını sağlayarak farkındalıklarının ve özgüvenlerinin artmasını sağlamaktadır. Pilates çocuklara eğlenebilecekleri farklı bir fiziksel aktivite yapma imkanı sağlamaktadır.





DAHA FAZLA LEZZET

yağmur kadife 4580825478390920205

Yorum Gönder

  1. Harika bir günden, güzel bir yazı olmuş…
    Seni tanımak çok güzeldi...
    Eline ,yüreğine sağlık…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Emelcim...en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...sevgiler....

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item