KAKAOLU SARAY SARMASI

                          KAKAOLU SARAY SARMASI NASIL YAPILIR      Yap ımı son derece basit olmasına rağmen bir çok tanıdığı...

         



         
      KAKAOLU SARAY SARMASI NASIL YAPILIR
     Yapımı son derece basit olmasına rağmen bir çok tanıdığım muhallebiyi rulo şeklinde düzgünce saramamaktan şikayetçi...tepsiye bolca  Hindistan cevizi serper ve  muhallebiyi mikser ile güzelce çırparsanız emin olun sonuç başarılı olacaktır...çok hafif bir tatlıdır...kakao sevmeyenler  kullanmayabilirler...muz yerine mevsimine göre kivi- şeftali- kayısı- vişne vs. kullanabilirsiniz...  

·         Malzemeler:
·         1 litre süt
·         1 su bardağı un
·         1 su bardağı toz şeker
·         3 yemek kaşığı tepeleme kakao
·         1 paket vanilya
·         1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
·         Ara malzemesi için:
·         1 poşet sade krem şanti
·         1 su bardağı süt
·         2-3 adet muz
·         Üzeri için:
·         Bolca Hindistan cevizi
·         Hazırlanışı:
·         Bir tencereye süt,un,şeker ve kakaoyu alıp, çırpma teliyle güzelce karıştırın.
·         Orta hararetli ateşte karıştırarak, muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişirin.
·         Vanilya ve yağı ekleyip 1-2 kez göz göz olunca ateşten alın..
·         Mikser ile  köpük köpük oluncaya kadar çırpın. ( Püf noktasıdır).



·         Fırın  tepsisine bolca  Hindistan cevizi serpin.





·         Muhallebiyi sıcak sıcak Hindistan cevizinin üzerine  yayın.
·         Bu işlemi düzgün ve kolay yapmak için kaşığı ara sıra su ile ıslatın.
·         Ve muhallebinin iyice soğumasını bekleyin.


      ·         Krem şantiyi süt ile çırpın.
·         Soğuyan  muhallebinin üzerine sürün.
·         İyice soğuması için buzdolabın normal rafına kaldırın.
·         3-4 saat sonra tatlının bir ucundan kontrol edin.
·         ( 1 gece dolapta beklerse sonuç daha başarılı oluyor).
·         Sarılacak kıvamda ise dolaptan alın.


·         Dikdörtgen dilimler kesin.
·         Normalde  20 adet dilim çıkıyor.
·         Dilimleri ister tepsisinde ister yine Hindistan cevizi serpilmiş bir tabakta  şekillendirin.
·         Dar ucuna  muz dilimi koyun.


·         ve rulo şeklinde sarın.


·         Servis tabağına alın.



.·         AFİYET OLSUN
·         NOT: Midi  fırın tepsisi kullanacaksanız, 2 tepsiye bölünüz, büyük fırın tepsisi ise 1 adet  tepsi yeterlidir.

DAHA FAZLA LEZZET

yeni 5601775320961913210

Yorum Gönder

  1. nefis görünüyor mutlaka deneyeceğim oğlum kesinlikle beğenerek yiyecektir.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık. hem küçüklere hem büyüklere..

    YanıtlaSil
  3. yine harikalar yaratmışsınızzzz

    YanıtlaSil
  4. ooooh nefesim kesildi ne diyeyim ki ellerine sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil
  5. Cok begendim, ellerinize saglik. Benim favori tatlimdir..

    YanıtlaSil
  6. hemen denemek istiyorum. inşallah rulo şeklinde resımdeki gibi sarabalirim açıkcası tereddütlüyüm.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. O muzu koyduktan sonra o bi dilimi hepmi sarioruz muzun üstüne orasını anliyamadm nasl 20,tane cikior veya kesme işlemi varmi?

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Mükemmel görünüyor , ellerinize sağlık , çocuklar bayılır buna eminim , çok güzel bir yazı olmuş , selamlar :)

    YanıtlaSil
  10. Kakao kremasıyla daha güzel olmuş , deneyeceğim, teşekkürler..

    YanıtlaSil
  11. Biz bu tarifi denedik.Guzel oldu fakat rulo yaparken neden catladi acaba?

    YanıtlaSil
  12. Merhaba filiz hanımın etkinliginden geldim :)
    Takibe aldım bende sayfama beklerim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item